Arcus

Als je in een situatie komt waarin alles om je heen onduidelijk, verwrongen en uitzichtloos eruit ziet heb je iemand nodig die je aanhoort, waar je je veilig voelt en je stroom van ervaringen en emoties in kaart brengt. Riet vertelt je eerlijk, duidelijk en helder in wat voor situatie/fase je precies in zit en wat de prognose hiervan is. Ze zoekt samen met jou op zo’n bijzondere manier de doelstellingen voor de toekomst in kaart, dat je weer hoop en vertrouwen krijgt in die toekomst. Stap voor stap begeleid ze je naar dat eindpunt waarbij ze anticipeert op onverwachte situaties en niet bang is om minder populaire acties te ondernemen in jouw belang. Riet gaat hierbij nét een stapje verder voor je, en trotseert samen met jou de moeilijke momenten in het genezingsproces. De nazorg die Riet biedt zorgt ervoor dat je niet koud wordt losgelaten maar met een veilig gevoel kan werken aan de opbouw van je emotionele en mentale conditie. Riet is geen tovenaar die met een toverstaf zorgt dat alles anders wordt. Je moet er zelf keihard aan werken en Riet wijst je de weg en leert je wat je moet doen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn genezingsproces hierdoor is versneld en dat ik als een ander, maar sterker persoon uit mijn ongezonde situatie ben gekomen.
Net toen de rups dacht dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder.
(Docent Zorg)

Ik kwam bij Riet voor een stukje coaching in mijn persoonlijke leerdoelen. Riet gaat op een rustige manier met je in gesprek. Het fijne is dat je zelf veel invloed hebt op welke onderdeel er tijdens het coaching gesprek aan de orde komt. Je werkt met je eigen praktijkvoorbeelden wat heel verhelderend is. Riet sterke kant is dat ze je een spiegel voor houdt en je laat zien, ook middels eenvoudige tekeningen, wat er gebeurt. Waarna je samen analyseert en bespreekt hoe om te gaan met je eigen valkuilen en sterke punten. Je krijgt van Riet voldoende handvatten om op verschillende manieren met een situatie om te gaan, zodat je zelf kunt kijken wat past het beste bij mij persoonlijk. Hierdoor heb je voldoende de mogelijkheid om te groeien in je persoonlijke leerdoelen.
(Senior Docent Welzijn)

Riet Brouwer heb ik leren kennen als een kundige en doortastende coach voor teams die door knelpunten dreigden te stranden.
Zij weet op professionele manier mensen te mobiliseren en ‘in de stretchzone’ te brengen.
Zij is in staat met individuele begeleiding medewerkers terug te brengen naar de kernwaarden van hun job, zodat zij met plezier hun verantwoordelijkheid kunnen nemen.
(Opleidingsmanager)

Riet luistert goed, vat samen, legt systemen aan het licht, geeft inzicht in situaties, stelt kritische vragen waar je over moet nadenken, geeft adviezen, geeft methodes weer hoe ik het thema ‘elkaar aanspreken’ kan aanvliegen, steunt me om te groeien en om fouten te maken, laat ook mijn gal spuien. Met haar maak ik de balans weer op, zet ik dingen op een rij en kijk ik vooruit.
Dit voedt mijn zelfvertrouwen en geeft me het gevoel dat ik niet alleen sta en altijd met iemand kan sparren over situaties.
(Opleidingsmanager).

Riet is in staat om op een humorvolle, maar integere manier met complexe situaties in iemands carrière om te gaan. Zij reikt de tools aan om zaken te nuanceren, maakt een heldere analyse van de situatie en helpt om op een bijna natuurlijke wijze prioriteiten te stellen. Het is op sommige momenten in je carrière toch nodig om (net als bij het leren fietsen) even een hand in je rug te voelen die het vertrouwde gevoel geeft dat je misschien wel even wankelt, maar dat je zeker niet gaat vallen. Door haar goede mensenkennis kan zij vaak feilloos inschatten waar je wel en geen energie in moet steken.
Ik dacht dat mijn vleugels geknakt waren, maar Riet heeft me laten inzien, dat ik, als ik ze anders vouw, toch weer een geweldige vlucht kan maken…
(Opleidingsmanager).

Op het moment dat ik hulp nodig had bij een ingewikkeld vraagstuk tijdens mijn loopbaan, had ik toevallig een afspraak met Riet. Heerlijk om met haar te kunnen sparren. Ze heeft humor en empathie, maar dat belemmert haar niet om samen scherp het probleem te formuleren en op zoek te gaan naar een oplossing die op de toekomst is gericht. Je doet zelf het werk, maar zij vraagt, analyseert, geeft suggesties en laat je op tijd weer los.
(Directeur).

Een kompas, een baken, sturend , helpend, begeleidend, analytisch.
Met deze 6 kernwoorden wil ik Riet “vaktechnisch omschrijven”.
Maar bovenal heeft Riet een fijn empathische vermogen waarbij ik me heel snel op mijn gemak voelde.
Riet heeft met haar helikopterview mij inzichten en tools gegeven die ik in mijn dagelijkse leven als docent goed kan toepassen.
Een pas op de plaats en acteren / presteren op diverse levels zijn de belangrijkste inzichten die ik van Riet heb mogen leren en ervaren zonder mijn persoonlijkheid te veranderen.
Riet; Hartelijk dank voor de wijze lessen en woorden, het ga je goed!
(Docent Techniek College)