Diverse particuliere opdrachtgevers

Onderwerpen:
Familiebedrijf in overgangsfase.
Re-integratie na ziekte.
Zelfstandig ondernemerschap.
Loopbaanoriëntatie.
Heroriëntatie na verkoop eigen bedrijf.
Outplacement traject.
Familiebedrijf ondersteuning directeur.
Loopbaanswitch

Re-integreren na kanker was niet gemakkelijk. Door advies, begeleiding en sturing van Riet ben ik in een baan terecht gekomen die helemaal bij me past. Regelmatig heb ik nog advies nodig hoe om te gaan met het een of ander. Riet is dan snel met antwoorden. Uit haar antwoorden blijkt haar ervaring, je kunt er iets mee op professioneel vlak en het helpt ook mee voor je persoonlijke groei. Ze is altijd eerlijk, als ze het ergens niet mee eens is, zal ze dat met de nodige tact aan je meedelen. Daar heb je wat aan!

De aanpak van Riet heeft mij enorm geholpen. Door de “berg” af te breken in kleine hoopjes en deze vervolgens hoopje voor hoopje aan te pakken en/of op te lossen heb ik door het zetten van kleine stapjes grote resultaten geboekt. Ik twijfelde of ik de moed had om ook die hoopjes aan te pakken die heel erg persoonlijk, pijnlijk en confronterend waren, maar dankzij de steun van Riet heb ik dat toch gedurfd.
Ik gun eenieder het “butterfly effect” zelf te mogen ervaren.
(zelfstandig ondernemer).

Riet heeft mij begeleid toen ik, voor mij volkomen onverwacht, geen verlenging kreeg van mijn arbeidscontract. Omdat ik erg verdrietig was, heeft ze me aangeraden eerst een paar weken niets te ondernemen. Dat heeft me goed gedaan.
Toen ik daarna wilde netwerken, heeft Riet mij verschillende contactpersonen aan de hand gedaan, waarmee ik ben gaan praten. Na 9 maanden kreeg ik als zelfstandige mijn eerste opdrachten; ik kon en kan haar altijd bellen voor praktisch advies en vakinhoudelijke vragen. Riet helpt mij dan altijd verder; ik vind haar een heel behulpzame en betrouwbare collega. Tijdens de gehele begeleidingsperiode voelde ik me begrepen, maar ze heeft me ook laten inzien wat er speelde bij zowel de ex-werkgever als bij mijzelf.
En natuurlijk ben ik trots op de vlinder die ik van haar gehad heb; hiermee voel ik me enorm gezien en gesteund in de voor mij af en toe lastige keuze voor zelfstandigheid.
(zelfstandig ondernemer).

Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest voor een bedrijf, stond ik vanwege een faillissement opeens op straat.
Hoewel ikzelf werkzaam ben binnen de re-integratie, is het duidelijk een verschil om mensen te begeleiden en te coachen in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging dan om zelf het traject van teleurstelling, verdriet en onzekerheid te doorlopen. Riet heeft me hierbij fantastisch geholpen!
Zelf was ik van mening dat ik zo snel mogelijk op zoek moest naar een andere baan, maar Riet heeft me laten inzien dat een pas op de plaats maken belangrijk was en dat ik even tijd mocht en moest maken om alles een plek te geven. Daarnaast heeft ze me geholpen om weer in mijn eigen kracht te komen, zodat ik een goede koers uit kon zetten voor de toekomst.
In een bedrijfsfaillissement terecht komen is zeker geen pretje, maar dankzij de gesprekken met Riet ben ik er als persoon een stuk sterker uitgekomen!
(re-integratiecoach/loopbaanadviseur)

Je realiseren dat het tijd is voor een volgende stap is een, het weten te realiseren van die volgende stap is een stuk lastiger. Klaar was ik ervoor om mijn vorige baan gedag te zeggen en om een volgende uitdaging met open armen te begroeten. Maar hoe pak je als leek zijnde zo’n traject aan? Wat zijn je sterke kanten, waar begin je, met wie praat je, waar kun je geschikte vacatures vinden en hoe blijf je geloven in je eigen kunnen na mogelijke afwijzingen?

Voor mij kwam het contact met Riet op het juiste moment. Feilloos achterhaalde ze in welke sector ik op m’n plek zou zijn, binnen no time bracht ze mij in contact met professionals die deze functies reeds vervulde, oplappen en motiveren deed ze toen de eerste afwijzing binnenkwam. Het bleek de eerste en meteen ook de laatste afwijzing te zijn. Een jaar nadat ik voordat het eerst met Riet sprak, vertrok ik naar mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe werkgever. Dat heb ik te danken aan Riet, die niet alleen mijn ogen opende, maar die mij ook een flinke zet in de goede richting gaf. Dank daarvoor Riet!

(Complexbeveiliger)