Gemeente Heerlen

Riet kan succesvol een coachingsvraagstuk begeleiden vanuit de kracht van mensen!
Iedereen heeft zijn of haar idealen. Niet iedereen kan meteen benoemen welke eigenschappen hij of zij nodig heeft of moet aanspreken om succesvol en effectief te kunnen opereren in de privé- of werkomgeving.
Riet helpt niet alleen deze eigenschappen boven water te krijgen, maar stuurt ook op het implementeren en borgen van het geleerde. Steeds met oog voor de opdrachtgever en de gecoachte.
(Afdelingshoofd).

Riet gaat op een zorgvuldige, respectvolle wijze om met haar cliënten, terwijl ze hen tegelijkertijd maximaal stimuleert om zoveel mogelijk het heft in eigen hand te nemen. Haar uitgebreide netwerk levert daarbij geregeld een extra ingang.
(Loopbaanadviseur).

Riet ken ik als een betrokken mens en coach. Zij is in staat, vaak aan de hand van beeldende metaforen, mensen inzicht te geven in hun eigen handelen en de effecten daarvan op anderen. Door haar authentieke aanpak komt zij tot resultaten voor zowel de medewerker die zij begeleidt als ook voor de organisatie waar de persoon voor werkt. Riet is eerlijk en duidelijk naar alle partijen. Zij weet waar haar eigen kracht zit en maakt gebruik van haar netwerk indien dit voor het begeleidingsproces van toegevoegde waarde is. Kortom een uitstekende coach en een prettige samenwerkingspartner!
(Hoofd P&O).

In het moment zag ik mijn burn-out totaal niet aankomen. Ook na mijn paniekaanvallen wilde ik gewoon weer gaan werken. Riet heeft mij krachtig op mijn plaats gezet, de eerste verdedigingslinie naar de werkgever opgeworpen en mij de eerste reddingsboei toegeworpen. “Je moet nu even helemaal niks!” Na een gespecialiseerd hersteltraject bij burn-out heeft Riet mij geholpen om mijn reintegratietraject vorm te geven. Haar coaching was daarin voor mij onontbeerlijk. Vele hordes heb ik kunnen nemen door te werken aan persoonlijke groei en met mijn nieuwe inzichten in de praktijk te oefenen. Het eindresultaat was ver boven mijn verwachting. Als ik nu terug kijk op mijn butterfly effect ben ik trots op mezelf en Riet heel erg dankbaar voor haar krachtige manier van coachen en haar open-minded manier van denken. Een topvrouw!
(senior beleidsmedewerker)

Ik had een zeer leuke baan, waarmee ik bijna dag en nacht bezig was. In mijn welverdiende vakantie, waar telefoon en laptop uiteraard mee waren, ging ik de ochtendwandeling met mijn hond doen. Totdat ik uit de duinen kwam, waar ik geen lucht meer kreeg en ik een hartslag van over de 200bpm had. De dagen erna kon ik amper lopen of leuke dingen doen, ik was moe moe en nog eens moe. Het voelde alsof ik gecrasht was.
Ik ging zelf excuses zoeken, het was immers een warme zomer, slecht geslapen, nog niet ontbeten en zo had ik nog 20 excuses om dit weg te wuiven.
Voor mijn vakantie had ik al met Riet kennisgemaakt. Ik wilde gecoacht worden om mijn carrièreverloop een boost te geven.
Toen kwam mijn crash. Ik voelde door mijn baan geen stress dus die zat dan ook niet bij de lijst excuses voor mijn fysieke crash. Ik had Riet al telefonisch op de hoogte gebracht van mijn fysieke gesteldheid. Riet maakte direct plek in haar volle agenda. Riet zei dat ik een beginnende burn-out, ik geloofde haar gewoon niet, het kwam immers door de warmte had ik voor mijzelf al besloten. Totdat Riet mij de verhalen van lotgenoten liet lezen en ik mijn verhaal bij anderen terug las. Dat was straight in my face.
Riet is dusdanig allround, waardoor ze haar aanpak voor mijn coaching helemaal omgooide. In plaats van mij op mijn ontwikkeling/carrière te coachen, heeft ze een andere aanpak gekozen. En die was perfect! Ze heeft mijn reset-knop ingedrukt en mij weer langzaam opgestart, waarbij zeker was dat er niet weer een crash volgde. Heeft nauw contact gehad met andere professionals, waardoor ik door meerdere kanten weer refurbished goed kon functioneren.
Riet is een zeer capabele coach die snel de situatie kan doorgronden. Riet heeft mij weer de positieve energie gegeven die ik nodig had. Maar nog belangrijker; ze heeft mij de tools gegeven om een nieuwe crash te voorkomen.
Riet: dankjewel!
(financial controller)