ROC Leeuwenborgh

Regelmatig denk ik terug aan je onvoorwaardelijke steun. Ik kon je altijd vinden als ik het nodig had om mijn emoties kwijt te kunnen of te sparren. Jij blijft me steunen en geeft me inzicht in het warrig geheel. Je stelt vragen die stemmen tot nadenken en geeft handvaten om zakelijk het geheel aan te pakken. Ik krijg nieuwe energie om de volgende stap weer te zetten: continu in gesprek gaan met mensen en mensen aanspreken op mijn verwachtingen en hun gedrag. Je stimuleerde me om mijn positie op te eisen. Gaandeweg voelde de vleugels veel minder zwaar en af en toe voelt het zelfs aan als vrij vliegen. Ik zal je niet vergeten: je bracht me verder in het leven Riet.
(Opleidingsmanager)

Riet is een bruggenbouwer.
Als je met Riet in zee gaat, individueel of in groepsverband, is het eerste wat zij zal doen; “oordeelloos afstemmen op wat is.”
Zij beziet, beluistert, neemt waar….
Zodra haar helder is, waar het aan cement van de brug schort, of waar stenen dienen te worden vervangen, zal zij haar schrijfblok ter hand nemen en je al pratende voortekenen wat zij heeft gezien en gehoord.
En of je nu aan de brug bent verbonden bent als architect of als bouwvakker, Riet communiceert dat feilloos in de taal die aan de persoon verbonden is.
Dan, daadkrachtig, met hart en hoofd, daagt ze je uit om stapsgewijs de verbinding te herstellen.
(Senior Docent)

Ik ben indertijd via de dienst HR doorverwezen naar Riet Brouwer als externe Personal Coach.
De reden van deze verwijzing is minder fraai en lag in een danig verstoorde arbeidsrelatie met mijn leidinggevende.
De verwijzing door mijn werkgever heb ik indertijd met argusogen bekeken maar ontdekte al spoedig de onafhankelijke positie van Riet ten aanzien van haar opdrachtgever (mijn werkgever !).
Ook kwam ik er alras achter dat Riet over een giga-netwerk beschikt en snel in de materie duikt om zeer resultaat gericht maar steeds goed doordacht te werk te gaan; ik heb haar ervaren als ‘no-nonsense’ type dat niet om een of andere brei heen draait, zonder de nuance en het respect uit het oog te verliezen. Juist deze kwaliteiten hebben mij in elk geval overtuigd er ‘niet alleen voor te staan’ ook al omdat zij, in haar rol als intermediair, mijn werkgevers oordeel over mij heeft weten bij te stellen met een voor mij positief verloop. (Directeur)