Zuyd Hogeschool

Door de praktische aanpak van jouw begeleiding en de begeleiding van mijn teamleider op Zuyd ben ik in staat gebleven om mij staande te houden, ondanks de problemen thuis en op het werk. De aanpak van Riet heeft me de kracht en handvaten gegeven om de problemen te overwinnen en weer positieve energie te krijgen om een nieuwe weg in te gaan op mijn werk en privé een plaats te geven. Ik zal je hier altijd dankbaar voor blijven.
(Adviseur)

Riet ondersteunt en activeert mijn bewustwording ten aanzien van mijn persoonlijk functioneren. Zij doet dit op een geheel authentieke wijze: zij is direct en praktisch en heeft niet alleen oog voor de werksituatie, maar ook voor de privé situatie en hoe deze de werksituatie beïnvloedt. Haar coaching heeft mij meer in balans gebracht en meer zelfvertrouwen gegeven in mijn functie als teamleider en ook privé als mens.
Ik ‘houd’ haar tot mijn 67ste!
(Teamleider)

Riet Brouwer wordt door Zuyd Hogeschool regelmatig ingezet als coach, voor zowel individuen als voor groepen. Ze is in staat om snel aansluiting te vinden bij mensen en zo door te dringen tot de echte vraagpunten. Riet leert mensen om naar zich zelf te kijken en eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun situatie. Om te denken in kansen in plaats van beperkingen. We zien dat Riet goede resultaten boekt waardoor medewerkers versterkt uit de begeleiding komen en daarmee door kunnen als duurzaam inzetbare medewerkers.
(Hoofd P&O).

Wat bij mij tijdens de coaching van Riet ontzettend geholpen heeft is dat Riet o.a. de toekijker op de kant was. Steeds als ik weer heel hard tegen de stroom in ging zwemmen trok ze me even op de kant en liet me zien waar ik mee bezig was. Ze hielp me ook weer structuur aan te brengen en liet me opschrijven waar ik mee bezig was zodat ik meer inzicht kreeg in mijn werkzaamheden en uren. Praktisch heeft haar gedegen kennis van organisaties en instanties ook heel erg geholpen. Ze is heel goed in het bij elkaar brengen van mensen om duidelijke afspraken te maken en verwachtingen uit te spreken. Ze hielp me om goed aan te geven wat goed voor mij was en daar ook aan vast te houden. Ze is heel concreet, duidelijk, soms toekijkend, maar ook daadkrachtig als het nodig is.
(Senior docent).

“Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf”
(Galileo Galilei)
Dat is waartoe Riet je uitdaagt.
Het in jezelf ontdekken is niet altijd makkelijk of leuk; bij mij had het zelfs best heftige consequenties. Echter Riet voelt feilloos aan of ze dan voor, naast of achter je moet lopen. Altijd was ze daar met de juiste steun, zodat je liefdevol naar jezelf bleef kijken en met de verworven kennis iets wilde doen.
Haar tekeningen zijn voor mij legendarisch; een gesprek in 1 beeld samengevat. Zeer verhelderend. Betrokkenheid is ook haar kracht; ze weet je echt te raken en volgt je ook tussen de afspraken door. Tot slot is Riet voor mij vooral de coach geweest die het lef in mijn opriep om te kiezen voor mijn droom en me heeft geholpen deze waar te maken!!! (Senior docent)

Dank voor je ongelooflijke inzet in het kader van het hersteltraject van een collega van me.
Je relativerende houding ten aanzien van werk en je “weerzin” voor het veel gebruikte begrip “betrokkenheid” vormden een weldaad voor mij.
Je deskundigheid staat buiten kijf.
Je warme steun in de rug van mijn collega was meer dan geweldig.
(Teamleider)

Toen ik bij jou kwam, was ik net weer aan het werk na of nog middenin een burn-out/bore-out/periode van overspannenheid. Toen jij me vroeg waar ik zat met mijn energieniveau antwoordde ik dat het wel weer ging. Maar jij liet me zien dat ik nog een lange weg te gaan had. Ondanks dat ik via mijn werkgever bij jou terecht kwam, bleef je onafhankelijk. Ik had niet het gevoel dat jij me zo snel mogelijk weer aan het werk wilde: de focus lag op het hervinden van mijn energie. Dat was fijn. Ik heb van je netwerk gebruik kunnen maken (zowel voor persoonlijke zaken als professioneel) en van je boekenkast. Je stimuleerde mij om verschillende richtingen te onderzoeken. Inmiddels heb ik een andere plek bij mijn werkgever. Dat voelt goed en is ook het resultaat van onze gesprekken. Bedankt daarvoor.
(Senior Beleidsadviseur)