volkomen onverwacht werd mijn contract niet verlengd

Wanneer je door omstandigheden wordt gedwongen om te gaan uitkijken naar een nieuwe baan dan kan dat heel vervelend zijn. Helaas kan het iedereen overkomen. Een reorganisatie, een fusie, boventalligheid of een verschil van inzicht. Een outplacement traject heeft tot doel om jou te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Eerst door het verwerken van het verlies van je oude baan en daarna met het maken van een nieuwe start in een omgeving die helemaal past bij jouw persoonlijke kwaliteiten en interesses.

kun je hierbij hulp gebruiken?

wat houdt zo'n traject in?

Na een intakegesprek waarin je persoonlijke en professionele achtergrond (studie, werkervaring en interesses) worden besproken is het van belang om je kwaliteiten en aandachtspunten vast te stellen. Op deze manier kunnen we samen een startpositie bepalen. Het vervolgtraject bestaat uit korte trainingen, coaching en bemiddeling naar nieuwe werk. Ook zullen we samen aan jouw marketing gaan werken waarbij solliciteren, netwerken en online presence een onderdeel zijn. Tijdens de coaching gesprekken, die iedere 2/3 weken plaatsvinden bespreken we de resultaten en voortgang van het traject. 

Het kan ook zo zijn dat jouw toekomst niet ligt bij een nieuwe werkgever maar bij een eigen onderneming. Als dat voor jou het geval is dan kan ik je begeleiden bij het opstarten van een eigen onderneming.

neem contact met mij op